onsdag 15. mai 2013

vårruller!




  Dette trenger du.
600 g kyllingkjøttdeig
300 g gulrot
200 g kål  (hodekål)1 pk glassnudler (80g)
100 g bønnespirer
1 egg
1 pk vårrull papir (40 stk)
olje til frityrsteking

Krydder blanding4 ss østerssaus
5 ts Thai buljongpulver (ca. 20g)
1/2 ts sukker
1/2 ts malt pepper


hei hei! :) nå har jeg akkurat laget vårruller for første gang! nammie! de var veldig gode for å være førstegang! jeg fikk oppskriften på butikken der jeg kjøpte tingene jeg trengte! visst du har smakt eller ikke har smakt bør du smake disse! du kommer ikke til å angre!


Halvstek kyllingkjøttdeigen, ta vekk kraften og sett til side.
Legg glassnudler i lunkent vann i ca 15 minutter. Sil av og skjær opp.
Skjær gulrot og kål i tynne strimler og passe lengde. Bruk gjerne ostehøvel på gulroten. Du kan også grov hakke i en kjøkkenmaskin.
Bland alle ingredienser i en skål sammen med kjøttdeigen og krydder blandingen. Blandingen kan stekes i et minutt, (behøves ikke). La den da stå noen minutter for å kjøle seg ned, og sil av all overflødig veske.
Pisk ett egg til å lime kantene på vårrullene.

Ha i passende mengde fyll på vårrull arket og rull tett. Lim kantene med egg for at de ikke skal løsne under stekingen.
                                         Ha nok olje i en panne (Wok) til at vårrullene kan flyte. Varm oljen passende varm (ikke for varm) og legg i 4-5 vårruller om gangen. La dem steke til de blir gylden brun, ca 6-10 minutter.
Server med salat og dipping saus, Sweet chili eller Plum sauce passer godt.

PS! Du kan steke ferdig vårrullene og fryse dem, for så å ta frem igjen ved behov. Forvarm da stekeovnen til ca. 180 grader og varm vårrullene i 15-18 minutter. Vårrullene blir da så god som ny.
Vårrullene skal ikke tines før de legges i ovnen. 

har du en god oppskrift på våruller!?
://TONJE! =)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar